maanantai 18. joulukuuta 2017

Joulukalenterin 18. luukku: Valopallolyhty

Langankiertokujan joulukalenterista aukeaa luukku joka päivä jouluaattoon saakka. Joulukalenterin ideana on jakaa ideoita askarteluun ja muihin käsitöihin. Paljon tulee olemaan jouluaiheisia juttuja, mutta myös ideoita, joita voi toteuttaa joulun jälkeenkin. Kaikki ideat eivät ole omiani, mutta kaikki julkaisemani kuvat ovat omista tekeleistäni. Kunkin luukun kohdalla tulee olemaan linkki alkuperäiseen ohjeeseen, mikäli sellainen on ollut saatavilla.


Vuosi sitten lopetin työt silloisessa työpaikassa ja halusin muistaa ihanaakin ihanempia työkavereita valopallolyhdyillä. Ja sitä edellisenä jouluna tein pari lyhtyä joululahjaksi. Aiemmat postaukseni valopallolyhdystä löytyy täältä ja täältä. Näistä ensimmäisessä olen myös havainnollistanut, että aina ei todellakaan mene niin kuin Strömsössä!

Nyt päätin tehdä lyhdyn myös itselleni. Olin laiska, enkä jaksanut alkaa virkkaamaan palloja, vaan tein pallot kiertämällä lankaa ilmapallon päälle ja lilluttamalla näitä vesi-liima -seoksessa. Mikäli haluat virkata pallot, niin ohjeita löytyy esim. Neanomat -blogista.

Vesi-liima -seoksessa lilluttelua..

..pallot kuivumaan pariksi päiväksi..

..kuivatuksen jälkeen valitsin parhaat pallot..

..valitsin sopivan valonauhan..

.. ja sulloin pallot ja valonauhan lyhdyn sisään.

Kauniimpi tulee, jos jaksaa virkata pallot. Mutta kyllähän tämäkin luo lämmintä ja rauhoittavaa tunnelmaa.

2 kommenttia:

  1. Tosi kaunis lyhty. :) Minusta nämä yksinkertaisetkin pallot ovat kivoja.

    VastaaPoista