maanantai 21. joulukuuta 2015

Valopallokokeiluja

Ne ihanat valopallot, joita Facebookin virkkaus-ryhmässä on esitelty. Oih, pakko tehdä itsekin! Enpä arvannut, miten pitkä projekti tästä tulisikaan..
 
Tästä lähdettiin liikkeelle. Kaksi erilaista palloa omasta mallista muokattuna (mallin ja ohjeen esittelin aiemmin Virkattu liina -postauksessa). Oli pakko kokeilla heti, miten tähtikuvio muokkautuu palloksi ja kivahan siitä tulikin. Kovettamiseen käytin vesi-sokeriseosta, noin 1dl vettä ja 1dl sokeria.
 
 


Tosin kovetus ei tällä reseptillä onnistunut.. Voi *#**! Tässä vaiheessa taisi kuitenkin enemmän naurattaa.
 
 
Kokeilin uudestaan, nyt oli jo useampi pallokin valmiina. Niin ja tuo pitsikulhokin piti kovettaa uudestaan.


Eipä onnistunut vieläkään. Nyt epäilin syyksi sitä, että kuivatin pallot tason päällä. Nimittäin pallojen pääliosat oli kovettuneet, mutta tasoa vasten olevat kohdat jäivät pehmeiksi.
 
Uusi yritys. Pallot kuivumaan karahkaan.
 



Osa palloista ei tuntunut kovettuvan millään, joten oli otettava järeämmät aineet käyttöön. Liotin pehmeiksi jääneet pallot vesi-liimaseoksessa. Eipä toiminut tämäkään.
 
 

Loppujen lopuksi parhaiten kovettuivat sellaiset pallot, jotka lilluivat vesi-sokeriseoksessa yön yli, kun odottivat että saan kaupasta lisää ilmapalloja.
Onneksi näistä löytyi muutamia sen verran kovettuneita, että saan suunnitelmani toteutettua.


 
Pujotin pallojen ja tähtien sisälle valosarjan ja laitoin pallot lyhdyn sisään.


Näköjään ovat kauniita ilman valojakin, mutta valot tekevät lyhdyistä tunnelmallisempia.


Toisessa lyhdyssä on pattereilla toimiva valosarja ja toisessa sähköllä. Molemmat ovat sisäkäyttöön tarkoitettuja. Näin jälkeenpäin ajateltuna olisi voinut laittaa myös ulkokäyttöön tarkoitetut valosarjat.

 
 



Huh, olipahan urakka. Voipi olla, että ihan heti en uudestaan rupea kovetushommiin. Vaikka lopputulos kaunis onkin.

Ai niin, se pitsikulho, johon edellisessä postauksessa lupasin palata. Se näyttää tällä hetkellä tältä. Ei muuten pääse joulupöytään karkkikulhoksi :)






 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti