perjantai 22. joulukuuta 2017

Joulukalenterin 22. luukku: Viime hetken kirjalahjavinkit

Nyt ollaan jo niin lähellä aattoa, että alkaa olla kiire, jos aikoo antaa itsetehtyjä lahjoja. Tämän päivän luukkuun kokosin muutaman kirjalahjavinkin, jotka sopivat käsitöiden tekijöille.


Ehdottomat suosikkini ovat Molla Millsin Virkkuri -kirjat! Kekseliäitä ohjeita ja kivoja kuvia. Ohjeet on selkeitä ja kaikki Molla Millsin ohjeilla tekemäni virkkuut ovat onnistuneet.


Suosikkini näistä neljästä taitaa olla Muotoja ja pintoja -kirjoja. Siitä olen tainnut tehdä eniten, esim. tämän Pallokas -maton. Tuosta kirjasta löytyy myös ohje virkattuihin koreihin. Neljäs Virkkuri sisältää paljon lasten juttuja ja olenkin sieltä yhden työn jo tehnyt, esittelen sen ensi vuoden puolella.


OmaKoppa -kirjat ovat myös olleet täällä ahkerassa käytössä. Näissä Virpi Siiran virkkauskirjoissa on aivan upeita kuvia! Joskus selailen näitä kirjoja vain kuvia ihastellakseni. Ohjeet ovat hyvin pelkistettyjä ja vaatteiden osalta täytyy osata itse muunnella silmukkamääriä omaan kokoon sopivaksi. OmaKoppa-blogin ja kirjojen avulla olenkin itse rohkaistunut tekemään virkkuutöitä ilman orjallista ohjeen noudattamista. Ja se on tuonut mielekkyyttä virkkaamiseen.


Cookie A on ymmärtääkseni jonkinlainen "guru" sukkasuunnittelussa. Ostin joku aika sitten hänen sukkia.rakkaudella -kirjan. Kerrassaan ihania sukkia, mutta toistaiseksi ovat olleet vasta ihailun asteella. Vielä joku päivä aion neuloa itselleni nuo kannessakin olevat Hederat. Tässä siis kirja innokkaalle sukkien neulojalle.


Sukuun on viime vuosina syntynyt paljon lapsia ja tästä innostuneena hommasin itselleni Kerry Lordin Veikeät virkatut eläimet -kirjan. Olen selannut kirjaa pari kertaa ja ohjeet vaikuttavat helpoilta, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi tehdä yhtäkään pehmolelua. Uskoisin, että tämä kirja sopii myös vähemmän virkanneelle, sillä ohjeet tosiaan vaikuttavat selkeiltä ja kirjan lopussa on vielä käyty läpi tekniikkaa ja erilaisia silmukoita. 

Olen ollut koko viikon karseassa flunssassa, eikä vieläkään meinaa helpottaa. Tämän päivän luukkua en ollut tehnyt etukäteen valmiiksi ja kirjoittaminen flunssaisena ei ole mitenkään herkkua. Myöskään huomisen kalenteriluukun teksti ei vielä valmis ja voipi olla, että teksti jää tässä kohtaa kirjoittamatta ja luukku avaamatta. Katsotaan, miltä olo huomenna tuntuu.

Tykkään itse kovasti käsityökirjoista, joten kuulisin mielelläni, mikä on Sinun lemppari käsityökirja :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti