sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Virkattu Pallokas-matto Moppari kierrenarusta



Molla Millsin Virkkuri -kirjoissa on paljon ihania virkkuita ja kaikkiin on selkeät ohjeet. Kesällä työn alle pääsi Muotoja ja pintoja -kirjasta Pallokas-matto, jonka nyt pusersin valmiiksi. Kirjan matto on virkattu Eko-ontelokuteesta, mutta minä halusin kokeilla Moppari kierrenarusta. Moppari tuntuikin kevyeltä virkata, (ainakin muihin aiemmin käyttämiini kuteisiin verrattuna) ja mielestäni sopii hyvin tähän mattoon. Sitä en tiedä, että miten matto pysyy kasassa ensimmäisen pesun jälkeen, mutta murehditaan sitä sitten myöhemmin..


Maton pituus on 145 cm ja leveys 80cm. Painoa matolla on 3,4kg ja siihen menikin kaksi rullaa valkoista lankaa ja noin 1,5 rullaa harmaata lankaa. Matto on virkattu koon 6 koukulla. Yllä olevassa kuvassa näkyy olevan koon 7 koukku, taisin sillä aloittaa, mutta minun käsialallani tuli liian löysää. Koukulla 6 tuli alla olevan kuvan mukaista jälkeä.


Alkuperäisessä ohjeessa matossa ei ole hapsuja, mutta minusta ne sopivat tähän malliin hyvin. Ilman hapsuja matto näytti minun silmään jotenkin keskeneräiseltä.


Seuraavaksi kuvasarja siitä, miten kiinnitin hapsut.







Tykkään kovasti tästä matosta ja se pääsikin siivouspäivän päätteeksi makuuhuoneen lattialle. Mies kommentoi mattoa toteamalla, että "no nyt on hieno matto, näitä voit tehdä lisää." Joo, on hieno matto, mutta ihan heti ei taida olla lisää tulossa.




4 kommenttia: