sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Mossing around -pipo


En ole pitkään aikaan tehnyt itselleni pipoa. Joitakin vuosia sitten tein niitä ahkerasti, mutta tuolloin käyttämäni malli ei enää miellytä. Kovien pakkasten innoittama ajattelin antaa uuden mahdollisuuden itse tehdylle pipolle. Kiva ohje löytyi Dropsin sivuilta ja sattumalta oli vielä ohjeen lankaakin lankavarastossa inspiraatiota odottamassa. Ei siis tarvinnut alkaa soveltamaan ohjetta langalle sopivaksi.
 

Mossing around -pipon ilmainen ohje löytyy täältä. Lankana Dropsin Nepal ja käytin koon 4 puikkoja. Pipo neulotaan tasona. 
 
 
 
 
 
Omaan pipoon tein resorin joustinneuleena. Pipo on sen verran löysä ainakin minun päässäni, että ilman resoria se varmaan tippuisi silmille. Resorin kanssa on oikein sopivan kokoinen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Kavennusten kohdalla sovelsin ohjetta mielivaltaisesti, sillä en halunnut tehdä päälaelle ohjeen mukaista aina oikein neuletta. Jatkoin helmineuletta ja tein kavennuksia suurin piirtein tasavälein, vaikka helmineulekuvio ei säilynytkään tasaisena. Ihan loppuun tein muutaman kerroksen oikein-nurin neuletta ja viimeisellä kierroksella kavensin joka toisen silmukan pois, pujotin langan silmukoiden läpi ja kiristin. Sauman yritin ensin ommella neulalla, mutta eihän siitä mitään tullut, joten virkkasin sauman kiinni piilosilmukoilla. Kädet täristen kokeilin pipoa päähän ja voi vitsi mikä fiilis, kun pipo oli juuri sellainen kuin olin toivonut! Onnistuin tekemään täydellisen pipon, vaikka sovelsin ohjetta rankalla kädellä.
 

 
Vielä pipo ei ole otsaa kutittanut, vaan on tuntunut oikein miellyttävältä. Kuvat otettiin 20 asteen pakkasessa ja tuon lyhyen kuvaushetken aikana päätä ei palellut. Paksu lanka ja tiheä helmineule tekevät piposta tiiviin ja lämpimän. Ihana pipo, tämä tulee olemaan ahkerassa käytössä tänä talvena!     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
  
 
 
 Pipon kuvausretkelle piti pukeutua lämpimästi, joten puin takin alle itse tekemäni villapaidan. Paitaa en juurikaan ole käyttänyt, koska sen valmistuttua en ollut siihen tyytyväinen. Eilen kaivoin paidan esiin lenkille lähtiessäni, eikä muuten tullut kylmä eikä toisaalta liian kuuma. Sopii siis hyvin kovilla pakkasilla käytettäväksi.
 
 












Huivi sen sijaan on ollut enemmänkin käytössä. Paita ja huivi ovat valmistuneet aikoja sitten, enkä enää muista millä ohjeilla ne olen tehnyt, joten ei niistä tämän enempää. Sopivat vaan niin hyvin yhteen uuden pipon kanssa, että ajattelin nämäkin esitellä.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti