lauantai 21. marraskuuta 2015

Virkattu matto

Joskus sattumalta palaset loksahtaa paikoilleen ja niin kävi tänään jo jonkun aikaa viimeistelyä odottaneen virkatun maton kanssa. Alun perin olin ajatellut maton menevän keittiön lattialle, mutta mattoa tehdessä se ei enää tuntunutkaan hyvältä idealta. Innostus maton tekemistä kohtaan lopahtikin, kunnes tänään matolle löytyi yllättäen toinen sijoituspaikka.

Tänään oli siivouspäivä. Ajattelin samalla vaihtaa makuuhuoneeseen verhot ja virittelin ikkunaan ainoat kaapissa olevat vaihtoverhot. Ne näytti tylsiltä ja aloin etsimään koristetähteä, jonka toivoin vähän piristävän tylsiä valkoisia verhoja. Tähteä etsiessä kaapista löytyikin avaamattomissa paketeissa Vallilan verhot! Valkoiset verhot lähti vaihtoon samantien. Uusia verhoja hetken tarkasteltuani muistin jossain keskeneräisten töiden kasassa pyörivän maton ja tajusin maton värien sopivan uusiin verhoihin. Siivouksen lomassa istuin hetken makkarin lattialla ja viimeistelin maton. Tuli kiva, mutta ehkä vähän liian pieni. Tähän on onneksi helppo lisäillä ympyröitä ja pylväskierroksia, jos koko alkaa myöhemmin vaivaamaan. Ympyrät tein Kauhavan Kangasaitan Pyörylä-matto ohjeen mukaan. Käyttämästäni kuteesta en voi varmuudella sanoa mitä se on, sillä olen tilannut sen kauan aikaa sitten. Koukku oli kokoa 10.



Syksyn pimeyden keskellä uudet verhot ja matto piristää mieltä, mutta ehkä kuitenkin eniten riemua aiheuttaa se, että jälleen tuli yksi keskeneräinen työ valmiiksi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti